Количка

0 артикула

Телефон за връзка

Категории

Шуслерови кремове

Интернет връзки

Изпълнителна агенция по лекарствата: www.bda.bg

Български фармацевтичен съюз: www.bphu.eu

НачалоМарки

интимна хигиена

Филтри

 

интимна хигиена

интимна хигиена

Както всяка друга част от тялото, половите органи трябва да се поддържат изрядно чисти.

 

По природа влагалищната среда е така устроена, че предпазва влагалището от външни агресии. Около 15 вида бактерии живеят нормално в него без да са опасни, а напротив – създават кисела среда, в която не могат да се развиват болестотворни бацили. За да е в добро биологично състояние, изключително важно е тази среда да се поддържа и да се запази непроменена.

 

Много жени, обаче, не се справят успешно с интимната хигиена, поради липсата на достатъчно познания, т.напр. грешното схващане, че подходящ начин за интимна хигиена е използването на сапун или течаща вода и спринцовка. Употребата на неподходящ сапун разрушава естествената микрофлора на влагалището и го лишава от защита срещу бактериите. Това състояние се нарича дисбактериоза.

 

В някои случаи първият симптом за наличие на дисбактериоза е появата на неприятна миризма, която не може да бъде отстранена с никакви домашни средства. В други случаи дисбактериозата се развива безсимптомно, но отделянето на слуз е повече от обикновено. При най – малко съмнение за дисбактериоза жената трябва да се обърне към гинеколог.   

 

Съвети за добра интимна хигиена

 

-Препоръчително е да се избягва сапун и да се използва специална козметика за интимна хигиена. Те измиват половите органи, запазват микрофлората, овлажняват, премахват неприятната миризма и усещането за сухота.

 

-Половите органи се мият редовно с топла вода. Миенето става отпред назад, за да не се замърсяват половите органи с микроорганизми от ануса. Със сапун се измива само кожата отвън, около входа на влагалището.

 

-Всекидневните превръзки трябва да се сменят на всеки 4 часа, защото това, което са абсорбирали, е благоприятна среда за развитие на микроорганизми. Това се отнася и за превръзките, които се използват по време на менструация и тампоните, като те трябва да се сменят на всеки 2 часа.

 

-Максимално удобното бельо от естествени материали гарантира добро интимно здраве.

 

0

продукти