Количка

0 артикула

Телефон за връзка

Категории

Шуслерови кремове

Интернет връзки

Изпълнителна агенция по лекарствата: www.bda.bg

Български фармацевтичен съюз: www.bphu.eu

НачалоМарки

силата на среброто

Филтри

 

силата на среброто

силата на среброто

 

           Колоидното сребро е едно от най-старите средства, познати на човека, за борба с причинителите на всички видове инфекции. В древността няма прочуто светилище, което да е без щерна с вода, в която са поставяли сребърни съдове и след благословенията от Бога чрез светкавица, водата се раздава на вярващите за лечение.
          Среброто и действието му в момента се изследва от над 30 института по среброто в света и всяка година се докладва полезното му действие върху повече от 80 заболявания.
         Среброто няма токсична доза и е един от деветте елемента, от които е изградено човешкото тяло. Дневната нужда от сребро като хранителна добавка е 0,088 мг. Освен макроелемент, среброто се държи и като микроелемент. То е фактор, регулиращ тъканното дишане и борбата с инфекциите, чрез участието си в продуктите на имунната система. Във възпалените тъкани има до 10 пъти по-високо съдържание на сребро, а в туморите до 15-20 пъти повече, отколкото в нормалните клетки.
         Среброто е и силен антиоксидант. То свързва окислителите в организма и през отделителната система ги изхвърля. Регистрирано е пълно очистване на организма от токсини след цикъл от 30-40 дни прием на колоидно сребро в препоръчваните от производителите и специалистите дози.
         Микроорганизмите не развиват устойчивост към среброто, което го прави незаменимо в борбата с огромния брой бактерии, развили резистентност (устойчивост) към антибиотиците, както и за хора с алергии към тях и към сулфонамидните препарати. Най достъпната и безвредна форма за прием на сребро е чрез колоидното сребро. На външния пазар 1 тройунция (около 100 m1) колоидно сребро се предлага на цени от 19 до 23 долара в зависимост от производителя.
         Колоидното сребро се пие 15-20 минути преди прием на лекарства, билки или храни, за да се избегне реакция с веществата в тях. То усилва действието на билките от 3 до 7 пъти, а при лекарствата - от 5 до 10 пъти. Този ефект позволява да се намали цената на лечението. Например при туберколоза срокът на лечението се намалява наполовина чрез пиенето на колоидно сребро и инхалации с него едновременно с лекарствената терапия.
         В световната практика има публикации, че колоидното сребро се прилага чрез всички методи: йонофореза, инжектиране, инхалации, промивки, накапвания и комбинирано. Специалистите и производителите препоръчват комбинация от пиене за очистване на организма от токсини и други методи за директна дезинфекция върху възпаления участък.
         Между петия и десетия ден от приема може да се получат кризи, изразяващи се в усилено отделяне на газове, уриниране, запек или разстройство, потене и др. като следствие от претоварване на отделителната система. В този период между петия и десетия ден от приема можеда се получат кризи, изразяващи се в усилено отделяне на газ. Очистването на организма чрез пиене, комбинирано с йонофореза, дава много добри резултати при: андексити, колити, холецистити, тумори, възпаление на простатата и на пикочния мехур, черния дроб, (асцид, цироза), хепатит и др. При хепатит А и В след очистване с колоидно сребро в кръвта липсват антитела, а при хепатит С има рязко подобряване на показателите и състоянието на болния. След очистване с колоидно сребро е регистрирана пълна ремисия на черния дроб (при 60% увреждания като следствие от хроничен хепатит).
          Инжекционна форма е прилагана при сепсиси на кръвта, СПИН, тумори, кисти и др. Инхалации - при бронхити, бронхопневмонии, туберколоза, астма и всички възпаления на дихателната система. Промивки - при аднексит, сифилис, трипер, гонорея, бяло течение, катар, хламидии, ранички на шийката на матката и други инфекции в АГ и УНГ система и в офталмологията (възпаления на очите, ринити, синуити, гингивити, пародонтоза, акне, стоматити и др., при екземи, декубитуси, варикозни язви, диабетни рани; изгаряния, ухапване от насекоми и всякакви гнойни процеси).
          Прилагането на колоидното сребро очиства от патогенни микроорганизми стомашно-чревния тракт и локалната инфекция и освобождава имунната система за решаване на други проблеми на организма. Затова по правило хората, които употребяват колоидното сребро, съобщават за тонизиране и "подмладяване" на организма.
         При работа със сребърни соли е установено явлението "аргирия". То се изразява в сивкав до зеленикав отенък на кожата като следствие отлагането на сребърен сулфид в подкожната тъкан. Спори се дали това е заболяване, или е козметичен дефект, защото хора развили аргирия, не боледуват от инфекциозни заболявания, дори да бъдат вкарани в огнището на инфекцията. При употребата на колоидно сребро достигането на такава доза на насищане се достига при изпиването еднократно на 4200 литра колоидно сребро, което е невъзможно.
         Препоръчваните от производителите дози са практически безвредни при едногодишна употреба на колоидно сребро, което прави колоидното сребро универсален и безвреден помощник на организма при решаване на проблемите му, разбира се, като се спазват и лекарските предписания за лечение.
         Има публикации, че колоидното сребро усилва тъканното дишане до 200% и активира имунната система до 100%, което го прави незаменимо при болести с натрупване на "шлак" в организма, като подагра, диабет и др. Няма известен микроорганизъм, който да издържа повече от 2 часа контакт с колоидно сребро с концентрация 10-20 mg/ l. То има слабо действие върху сапрофитните бактерии и тонизиращо върху високоорганизираните организми.
        Установено е, че инфектирана вода с микробно число (МЧ) 10 3 в 1 ml става стерилна при контакт със същото количество колоидно сребро с концентрация 10 7 Mg / l Ag. За някои микроорганизми, като причинителите на холера, дизентерия, салмонела, менингит и др. колоидното сребро ги унищожава и при МЧ 10 7 в 1 m1.   
        Проблемът е как в инфектирания участък да се вкарат достатъчни количества сребро.
         Колоидното сребро се произвежда в България от 1999 г. от фирма ГАЛ-София, по настоящем под името Arcol. За сведение на потребителите у нас Arcol е разрешен от Министерство на здравеопазването като безвреден дезинфектант с писмо №47-22-КХ-483 /2003.
Атанас Начев – консултант на фирма ГАЛ-София

2

продукти

Продукти

Страница 1 от 1
«1»