Количка

0 артикула

Телефон за връзка

Категории

Шуслерови кремове

Интернет връзки

Изпълнителна агенция по лекарствата: www.bda.bg

Български фармацевтичен съюз: www.bphu.eu

НачалоМарки

необходимата слънцезащита

Филтри

 

необходимата слънцезащита

необходимата слънцезащита

Известно е, че всяка години се диагностицират милиони случаи на рак на кожата, поради което всеки, изложен на слънце, трябва да използва слънцезащитни средства.

Знаейки как да се предпазите от слънчевите лъчи, намалявате вероятността за появата на лунички, кафяви петна и рак на кожата.

За начало, добрата слънцезащита не е само избягване на директната слънчева светлина и горещото лятно слънце. Според Американската академия по дерматология около 80% от ултравиолетовите лъчи могат да преминават през облаците или да се отразяват в снега.

Друга учудваща информация е това, че дори и да сте в затворено помещение, лъчите все още могат да достигнат до вас – стъклото блокира ултравиолетовите лъчи от зона В (еритемна), които предизвикват изгаряния, но лъчите с фотохимично действие от зона А могат да проникват.

Ето защо слънцезащитата е задължителна, вкъщи или навън, целогодишно, всеки ден.

Няколко съвета за предпазване от слънцето:

-изберете широкоспектърен, водоустойчив слънцезащитен крем със слънцезащитен фактор (SPF) поне 15 (някои дерматолози препоръчват фактор 30 или по - висок)

-търсете продуктите, на които изрично е посочена “broad-spectrum UV coverage”, което значи, че предпазват едновременно от УВ лъчи от зона А и зона В.

-проверете срока на годност. Слънцезащитните продуктите са максимално ефективни три години.

-нанасяйте 15-30 минути преди излизане, като на всеки 2 часа продуктът се нанася отново, както и след къпане.

-не забравяте да нанасяте върху врата, ушите, носа, ръцете и краката, както и по задната част на крайниците. По устните също се нанася балсам с фактор 15 или по – висок.

-ограничете престоя на слънце, особено по средата на деня, когато то е най – силно.

-посещавайте редовно дерматолог.

  

13

продукти

Продукти

Страница 1 от 1
«1»