Количка

0 артикула

Телефон за връзка

Категории

Шуслерови кремове

Интернет връзки

Изпълнителна агенция по лекарствата: www.bda.bg

Български фармацевтичен съюз: www.bphu.eu

НачалоМарки

Лошите диети

Филтри

 

Лошите диети

Лошите диети

 

Лошите диети водят след себе си множество здравословни проблеми, свързани до голяма степен с  липсата на витамини. Говорим за така наречените светкавични диети, които лишават организма от основни хранителни вещества. Вижте до какво могат да доведат неправилните диети и липсата на витамини.

 

Анемия:

Една от причините за анемията е липсата на червени кръвни клетки, предизвикана от недостиг на желязо и витамин В12. Анемията води до умора, виене на свят, главоболие, изтръпване на ръцете и краката, недостиг на въздух, болка в гърдите.

 

Проблеми със зрението:

Най-често срещаните проблеми са замрежено виждане, следствие от липсата на витамин В2 и далтонизъм, причинен от липсата на витамин А.

 

Кожни проблеми:

Недостигът на витамини А, В2 и В12 се отразява неблагоприятно и върху кожата. Именно липсата на витамин В12 в организма може да предизвика жълтеница или появата на херпес зостер. Липсата на витамин А, се свързва с появата на брадавици, кератоза, изсушаване на кожата.

 

Проблеми по време на бременност:

За съжаление липсата на витамини по време на бременността понякога води до здравословни проблеми, засягащи и бебето. В някои случаи, острият дефицит на витамини може да доведе до проблеми, свързани със зрението на детето.

 

Изводите, които задължително трябва да си направим:

Когато решите да следвате определен хранителен режим с цел отслабване, не се доверявайте на екстремните диети. Организмът се нуждае непрекъснато от хранителни вещества, като витамини, минерали, протеини, ненаситени мастни киселини. Така че всяка диета трябва да спазва условието за здравословно хранене.

 

При изявен недостиг на витамини е препоръчителна употребата на хранителни добавки с витамини. Като дневната доза от витамини зависи от възрастта, пола и общото здравословно състояние на организма. Все пак, имайте предвид, че свръхприемът на витамини също не е за предпочитане, тъй като води до интоксикация на организма. Така че търсете винаги златната среда, както обикновено е за предпочитане.

0

продукти