Добре дошли в нашия магазин!

Отстъпки

при храносмилателни разстройства

 

Лятото е благодатен период не само за плодове и зеленчуци, но и за чревни разстройства.

 

Как да помогнем на себе си и на своето дете да се справи с "летните" болести?

 

През лятото практически всяко дете, а не рядко и възрастен нееднократно прекарва няколко чревни инфекции. Чревната инфекция се съпровожда с гадене и повръщане, диария, може да има повишена температура и болки в корема. Заразяването с микроби, предизвикващи чревните разстройства става в резултатна попадане в организма на замърсени плодове, зеленчуци, прах и други.

 

Причината за чревните инфекции са микроорганизми. Не всяко попадане в организма на такива микроби води до заболяване. Ще се развие ли или няма да се развие заболяване зависи от количеството микроби, попаднали в организма, а също и от издръжливостта на организма на отделния човек.

При някои деца има хронична предразположеност към отравяния. Като правило тези деца са със заболявания на храносмилателната система. Техният организъм много остро реагира на престояли продукти, а децата с хиповитаминоза, дисбактериоза, предизвикана от приема на антибиотици е по - вероятно да се разболеят от тези, които не са имали подобни проблеми. Затова в един колектив някои се разболяват тежко, други леко, а някои изобщо не се разболяват.

 

Лечението на чревните инфекции, независимо от причинителя има общи черти

-борба с обезводняването. Загубата на вода и соли - главна опасност при гадене и повръщане, най - вече при малките деца. При чревните инфекции трябва да се приемат много течности на малки количества и често. При малките деца трябва да се дават солеви разтвори, като

Хидратин алфа.Ако не може да се компенсира загубата на течности и се развие обезводняване (вялост, сухота на кожата и лигавиците, отсъствие на слюнка в устата, а при малките бебета и неврологична симптоматика) се изисква бърза хоспитализация.

-борба с причинителя на чревната инфекция. Обикновено в първите дни на инфекцията лекуващия ви лекар ще ви предпише антисептик с широк спектър на действие.

-поддържане и възстановяване на нормалната работа на стомашно-чревния тракт посредством бактериални препарати като Линекс, Лакто 4, Пробиен, Имуноборбиотик и други пробиотици.

-симптоматична терапия за потискане на гаденето и повръщането, диарията и намаляване на болките в корема с препарати като натриев цитрат и други. 

 

Своевременното започване на лечението помага да се спре бързото и усложнено развитие на инфекцията, но най - добре е да се стараете да не допускате заболяване като спазвате необходимите санитарно - хигиенни форми на поведение.

11 продуктa открити от при храносмилателни разстройства

Списъчен вид

Продукти

Hydratin / Хидратин Алфа при обезводняване 8бр.

Цена: 2.63лв.
Брой:

Imunobor / Имунобор Биотик 30капс.

Цена: 15.20лв.
Брой:

Finocarbo / Финокарбо За добро храносмилане 20капс.

Цена: 9.50лв.
Брой:

Solievo Aboca / Солиево Абока Био продукт за чревната функция 45 табл.

Цена: 8.00лв.
Брой:

Arcol / Сребърна Вода 500мл.

Цена: 11.80лв.
Брой:

Naturalax 3 / Натуралакс 3 за храносмилане 20капс.

Цена: 6.09лв.
Брой:

Laxal / Лаксал За добро храносмилане 30капс.

Цена: 9.10лв.
Брой:

Enzy-Mill / Ензи-Мил При проблеми с храносмилането 60капс.

Цена: 17.30лв.
Брой:

Comfortex / Комфортекс При храносмилателни разстройства 30капс.

Цена: 6.50лв.
Брой:

Re-Comfort / Ре-Комфорт 6табл.при храносмилателни разстройства

Цена: 8.40лв.
Брой:

Рамкофарм Лаксена хранителна добавка благоприятстваща чревния тракт 20капс

Цена: 8.20лв.
Брой:
Страница 1 от 1 Предишна1Следваща

Шуслерови мехлеми

Интернет връзки

Изпълнителна агенция по лекарствата: www.bda.bg

Български фармацевтичен съюз: www.bphu.eu

Фармацевтът препоръчва:

Производители

Мултифарм във Facebook