Добре дошли в нашия магазин!

Отстъпки

сух скалп и пърхот

 

Сух скалп и пърхот

 

На повечето хора поне веднъж в живота им се е налагало да се справят със сухия скалп и пърхота. Дори и рядко да се превръща в сериозен проблем, пърхотът безспорно дава повод за притеснение, защото колкото и красива, и лъскава да е Вашата коса, белите прашинки по нея не са приятна гледка. Освен естетичните проблеми, които създава, сухият скалп може да сърби, което предизвиква известен дискомфорт.

 

Каква е причината за сухия скалп и пърхота?

 

Пърхотът се състои от отпаднали мъртви клетки на скалпа. Това, което повечето хора наричат “пърхот”, е всъщност лющенето на кожата на скалпа. Най – честата причина за това е редовното изсушаване на кожата през зимата, когато въздухът е студен, а помещенията са силно отоплени. Този вид пърхот обикновено представлява малки парченца, което не са много мазни. Друга причина за пърхат е нередовното миене на косата, което укрепва кожните клетки. В други случаи скалпът става чувствителен към определени продукти за коса, както и бои за коса.

 

Има няколко кожни заболявания, които предизвикват появата на пърхот, като най – често срещаните са себореен дерматит, псориазис и екзема. Себорейният дерматит се характеризира със зачервена, мазна кожа, покрита с люспести бели или жълти парченца, които могат да засегнат и други части на тялото, освен скалпа. Псироазисът е струпване на мъртви клетки на кожата,  което се наблюдава като дебели, сребристи парченца. Друга често срещана причина за пърхот е т.нар маласезия, която понякога излиза извън контрол и включва поредица от процеси, които водят до появата на пърхот.

 

Как да се отървем от сухия скалп и пърхота?

 

Добрите новини са, че пърхота почти винаги може да бъде контролиран, като всичко, което се изисква, е търпение и настойчивост.  Лекият пърхот обикновено лесно се лекува чрез ежедневна употреба на мек шампоан.  Ако това не свърши работа, следващата стъпка е употреба на шампоан против пърхот. Бъдете, обаче, готови да изпробвате различни продукти, докато не откриете този, които дава най – добър резултат при Вас. Някои шампоани съдържат Цинк Пиритион, който има антибактериални и противогъбични свойства, като по този начин помага и за намаляването на гъбичките по скалпа. Някои шампоани съдържат въглищен катран, който забавя процеса на умиране и отпадане на кожните клетки на скалпа. Независимо какъв шампоан против пърхот използвате, препоръчително е да престои на косата 5 минути, преди отмиване. Ако не видите подобрение след няколко седмици, трябва да се консултирате с дерматолог или лекар, който може да предпише по – силен противопърхотен шампоан или лосион.

12 продуктa открити от сух скалп и пърхот

Списъчен вид

Продукти

Eucerin pH5 / Юсерин Шампоан против пърхот 200мл.

Цена: 20.00лв.
Брой:

Vichy / Виши Шампоан против пърхот за сух скалп 200мл.

Цена: 20.87лв.
Брой:

Nachtkerzen / Нахткерцен Шампоан при пърхот и проблемен скалп 200мл.

Цена: 7.90лв.
Брой:

Ducray Kertyol P. S. O / Дюкре Третиращ шампоан 200мл.

Цена: 27.80лв.
Брой:

SVR Xerial Capillaire / Ксериал Капилер Балсам против пърхот 100мл.

Цена: 24.10лв.
Брой:

Sebomax Sensitive / Себомакс Сензитив успокояващ шампоан за лющеща се кожа на главата 125мл.

Цена: 14.00лв.
Брой:

Sebomax / Себомакс Лосион против себорея 100мл.

Цена: 15.10лв.
Брой:

Dandrene® / Дандрене Висококачествен Шампоан против пърхот 175мл.

Цена: 41.50лв.
Брой:

Fitoval Intensive / Фитовал Интензивен Дерматологичен Шампоан против пърхот 100мл.

Цена: 7.70лв.
Брой:

Fitoval Maintenance / Фитовал Поддържащ Дерматологичен Шампоан против пърхот 200мл.

Цена: 7.20лв.
Брой:

Bilka / Шампоан против сух пърхoт 200мл.

Цена: 3.70лв.
Брой:

Ducray Kertyol P. S. O / Дюкре Третиращ шампоан 125мл.

Цена: 17.00лв.
Брой:
Страница 1 от 1 Предишна1Следваща

Шуслерови мехлеми

Интернет връзки

Изпълнителна агенция по лекарствата: www.bda.bg

Български фармацевтичен съюз: www.bphu.eu

Фармацевтът препоръчва:

Производители

Мултифарм във Facebook